Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2011 01:30 - Адреналин и писане- или защо искам да бъда журналист
Автор: sinequanon Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4630 Коментари: 3 Гласове:
3



Журналистика- единствената причина, поради която искам да я уча е че имам някаква мизерна дарба за писане, а журналистиката е писане.

Това бе изречението в главата ми през тази академична година.
Умирах от скука по време на инсценираните конференции и събития, които трябваше да отразявам като част от часа си по журналистика "Писане за медии". Прозявах се на наивните неща, които обсъждахме по време на лекциите. Мразех писането на самите статии.

Тогава дойде файналът (крайният изпит). 2 часа- за три сравнения на статии, писане на едно съобщение за медиите и една статия. 2 часа тракане по клавиатурата в трескав опит да спазя срока, да напиша всичко, да бъде ясно, точно и прецизно.

И тогава се случи.

Хареса ми.
Стана ми интересно.
Почувствах го в кръвта си, в ускорения си пулс, в паниката на стопяващото се време.

Тогава разбрах, че наистина искам да бъда журналист. Не логичната причина, а усещането, емоцията са това, което ще ме води по пътя на журналистиката.

Журналистиката не е просто писане, а адреналин- чист, опияняващ, еуфоричен адреналин.

Разбира се, провалът на изпита със сигурност ще е голям- класът наистина бе твърде неопитен за да се справи с такова количество писане за два часа.
Оценките за семестъра, логично, също ще са провал.
Но целта на курса, поне за мен, е постигната- даде ми истиската причина да искам да бъда журналист.

Адреналин и писане- най-прекрасната комбинация на света.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ledzeppelin - хм
31.08.2011 18:50
да знаеш от мен,че такива прозрения тип "защо искам да го уча това" и адреналините бързо преминават и пак ти става скучно и пак се питаш "аз кво правя тукааааа?"
цитирай
2. sladurani - Журналистиката е най-вълнуващата професия според мен
02.12.2011 09:21
Това съм завършила, това работя и не мога да си представя да се занимавам с нещо друго. Местата, на които тази професия ме е завела, и хората, с които ме е срещнала, са невероятно интересни. Мисля, че ако и попаднеш на интересно място за работа, ще успееш да запазиш адреналина :) А иначе журналистиката е колкото писане, толкова и репортерство и комуникация. Успех :)
цитирай
3. анонимен - платье сафари купить
03.11.2012 21:37
Уважаемые господа!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://vseryale.ru/user/advivamTymn/>интернет магазин японской одежды </a> юбка с воланами купить <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/#гипюровые-платья-фото»>гипюровые платья фото</a> сумки поло купить <a href=http://vk-porn.ru/user/NiteAbets/>свадебное платье белы </a> ретро платья ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
Discount for Christmas - <a href=http://buy-no-prescription-kamagra.blog.hr/>Generic prescriptions Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly get Buy Generic viagra :.kamagra no prescription uk .: Discount for Christmas 7 5 % == <a href=http://kamagra-prices.blog.hr/>lowest price for Kamagra Online overnight delivery </a> - order Kamagra online without prescription
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sinequanon
Категория: Лични дневници
Прочетен: 93465
Постинги: 39
Коментари: 112
Гласове: 184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031